luuksery

Matentabel

 
 

 

Dames en heren

Kledingmaten kunnen in sommige gevallen verschillen tussen de heren en dames. De UK maten dames verschillen qua afmeting niet van die voor de heren. Je kunt daarom één handige tabel gebruiken wanneer je de maat wilt omrekenen. Je kunt voor dames en heren de maten omrekenen voor onderkleding zoals broeken, jeans en ondergoed/ lingerie maar ook voor bovenkleding. Voor elk kledingsoort kun je de juiste Engelse maattabel bekijken.

 

UK maten tabel

Met behulp van een maattabel kun je de verschillen UK maten omrekenen. Voor heren, dames en kinderen kun je op die manier kleding kopen met de juiste maatvoering. Het zou immers zonde zijn wanneer je (online) kleding koopt en deze blijkt bij levering te groot of te klein. Bij een online kledingwinkel zoals Zalando kun je kleding tegenkomen waarbij je de originele fabrieksmaten en de EU maten kunt selecteren. Maak met de onderstaande tabel de juiste keuze.

Kledingmaten internationaal

EU UK Internationaal
32 4 XS
34 6 XS
36 8 S
38 10 S
40 12 M
42 14 M
44 16 L
46 18 XL
48 20 XXL
50 22 XXL

Wij gebruiken cookies om de gebruikerservaring te verbeteren of om advertenties te kunnen tonen. Door gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Privacy & Cookiebeleid
SLUITEN